Sidor

onsdag 1 februari 2012

Sista quiltningen och lite applikation

Jag vågar inte ens tänka över hur många projekt jag har på gång. Det är måååånga. Men det jag håller på med aktivt just nu är den sista quiltningen på bården av granatäpplepanelen. Efter att ha testat olika alternativ välde jag att quilta rutorna diagonalt, vilket faktiskt var det minst tänkbara alternativet från början. Eftersom jag inte blev nöjd med resultatet av de andra alternativen och det här var enklare eftersom jag inte behövde quilta genom lika många tyglager hela tiden så avgjordes det hela. Jag har fortfarande ca 20% av bården kvar innan quiltningen är färdig.

I actually don't even dare to think about all the WIP's i have. It's defenitely toooo many. But right now I' m trying to finish my pommegranate panel. I have done most of the quilting on the border. After som trial and error I ended up with diagonal quilting of the squares, not only because I liked the results but manly because it turned out to be much easier to do since I did'nt have to stitch through so many layers of fabrics at once.


Klarade inte av att hålla mig bara till det här projektet. Under tiden som jag funderade och provade olika quiltning lösningar så startade jag på en till panel. Jag har blivit så förtjust i denna att jag ville ha en sommar variant också. Skissade lite på olika blommor och sen fick mannen välja. Har valt att göra denna lite brokigare.

But I did'nt manage to stay with only this project while I was considering quilting options I started a similar applique but scrappier and with som summer flowers. I like this panel and felt that I wanted a summerversion to.
So this is my WIP's for this week. I'm linking up to:

2 kommentarer:

  1. I'm so impressed by your applique! All of those points... wowee!

    SvaraRadera
  2. Hvor er dine granatæbler smukke - jeg er imponeret af din quiltning, det gør du sørme godt! Det nye projekt ser meget lovende ud, synes jeg. Hvor skal du bruge disse fine stykker?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...