Sidor

måndag 25 april 2011

bild till tyg

Det finns flera bra sätt att föra över bilder till tyg men det här har blivit en av mina favoriter eftersom jag inte behöver några specialprylar. Det här typen av överföringar tycker jag passar bra på ex fodral av olika slag som inte tvättas så ofta.
Det som behövs är:
- bild som ska föras över utskriven från vanlig skrivare,tänk på att spegelvända motivet.
- hobbylim
- tyg att föra över motivet till
- ev pensel till limmet
- behållare att blötlägga tygbiten i
- strykjärn


Fördela limmet över motivet, allt som ska över på tyget ska täckas med lim. Vänd ner bilden med bildsidan ner mot tygbiten.

Gnugga fast pappret mot tyget ( jag använder även naglarnas ovansida eller baksidan på en sked). Vänd gärna och gnugga från tygsidan också. Lägg till tork. (Om man är otålig fungerar ett torkskåp eller en hårtork)

När det är helt torrt stryks motivet ca 5 min med 2 prickar på strykjärnet. (Om strykjärnet är för varmt gulnar tyget och motivet) Lägg i blöt, efter ca en kvart eller mer är pappret genomblött.
Nu ska pappret gnuggas bort från tyget. Gnugga från mitten och gå utåt. Om man gnuggar för hårt tas en del av motivet bort och gnuggar man för lite blir det kvar för mycket papper. Låt tyget torka. Bli inte orolig om pappersfnuggen syns tydligare när det torkar.

När tyget är torrt gnuggar man in vaselin eller lim över motivet för att fnuggen ska "försvinna". På bilden är halva motivet ingnidet med vaselin. Om man gnider in med lim blir det en lite plastigare yta.

2 kommentarer:

  1. Vad smidigt! Tack för tipset:)

    SvaraRadera
  2. Skulle det fungera att göra detta på en kudde eller skulle trycket nötas bort snabbt? :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...