Sidor

torsdag 7 januari 2016

Tygpåse med tryck
Den här julen eller jag kanske ska säga julen som var så bestämde jag mig för att göra om inte alla så i alla fall så många av julklapparna som möjligt själv. Som ett led av detta bestämde jag mig också för att sy påsar till julklapparna. För de som känner mig så är jag notoriskt dålig på att slå in julklappar. Jag tycker att det är kul med några men det brukar tyvärr sluta med att jag kommer med att jag kommer med julklappen invirad i en ica-kasse eller liknande. Så jag bestämde mig för att i god tid (ja ok hyfsat god tid) så tygpåsar till alla julklappar som även skulle kunna användas efteråt.
Jag ville ha påsar som kändes lite juliga men som skulle kunna funka även under resten av året (om det nu var så att någon ville fortsätta använda dem. 
This last christmas I decided to make most of my christmasgifts myself, and in the spirit of that decided to make drawstring bags for all the handmade gifts. I wanted to make a bag that would fit right in for christmas but also for the rest of the year if (like I hoped) they would be used more.

Efter lite skissande och funderande bestämde jag mig för att trycka en bit av ett stickmönster på påsarna. 
After some sketching and thinking and a raid through my stash I desided to do a print of a knittingpattern on solid coloured fabric. 

Hittade inte så många band som passade bland gömmorna så jag gjorde egna. Blev riktigt nöjd med dem.
Since I didn´t have any nice cord, string or band to go with the bag I made my own using an bias tape maker. I think they turned out really well.

Om du också vill sy en tygpåse till stickningen eller annat så har jag gjort en beskrivning här.
This is a link to a youtube tutorial I made showing how I make these bags. (In swedish)

Det var ett tag sen jag skrev något här i bloggen men jag har saknat den så det känns bra att  ara tillbaka!
Its been a while since I wrote something here but it feels good to be back!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...