Sidor

söndag 24 juli 2011

Födelsedagspresent

Min systerdotter fyller 2 år på måndag och i år har mamma och jag gått ihop och fixar present. Hon ska få en docka som mamma gjort och säng med tillbehör samt kläder. Jag hittade ett tyg med tryckt lappmönster som jag nu kviltat ihop lite. Ska fixa ett kantband så är den också färdig. Har även lite andra saker som hon ska få men kom av mig lite nu i helgen så jag får se vad jag hinner få färdigt.


lördag 23 juli 2011

Svart dag för Norge

Shockad över händelserna i Oslo. Ofattbart. Först över händelserna i centrum och sen nästa chock med massakern  på utöy. Svårt att få något gjort. Tankarna går till alla berörda.

tisdag 19 juli 2011

Nystat och färdigt

Första nystanet färdigt av finullen som köptes i helgen. Valde att tvinna ihop två trådar för att öka hållbarheten. Eftersom det var ganska korta fiber gick tråden av ibland när jag spann tråden så jag tyckte att det var säkrast att göra det lite starkare. Jag har oftast en tendens att göra tråden för tunn när jag spinner...
Hittade inte min nystmaskin så jag nystade om en penna i stället. Bättre än sist jag provade i alla fall men kan nog öva lite till.


Hantverk och ull

Var i helgen på hantverksmarknad där min mamma, jag och Hedvig (min äldsta) hade bord ihop. Det var kul att jobba ihop och Hedvig har fått blodad tand och planerar inför julmarknaden. Yngsta dottern Maria var mer imponerad av fåren som var med och fårklippningsuppvisningen. När hon bad om att vi skulle köpa lite ull var jag inte direkt svårövertalad. Det blev både vit och brun ull från finullsfåren. Eftersom det regnat mycket på sista tiden var det ganska ren och fin ull om än lite korta fiber och en del dubbelklipp (den här ullen var inte planerad till försäljning). Har börjat karda upp ullen och spinna. Den bruna färgen är jättefin.



fredag 15 juli 2011

Drömmer om blåbär

Har de sista dagarna plockat bär varje dag. Massa klarbär (underbara till bl a sylt), vinbär, hallon, blåbär mm. Jag drömmer om plockning och rensning när jag sover. Kanske dags att ta en paus?(det skulle nog ryggen uppskatta). :)


måndag 11 juli 2011

Enkel tunikaklänning

Tyckte att det var dags att använda maskinbroderitillbehöret till min symaskin igen. Det var ett tag sedan så jag fick ta fram instruktionsboken igen. Tyger till tunikaklänningen är ett förtvättat mjukt linnetyg i marinblå/ svart. Valde att brodera på en mindre bit för att sen sy ihop det med resten (vilket var tur eftersom trådspänningen blev lite fel på första försöket). För att få lite mer som bröt av mot (den stora) ytan har jag fyllt ut med ett grönt linnetyg i liknande kvalite. Själva modellen är samma som för den bruna tunikan. Svårt att ta bild på mig själv i klänning så det tar jag ev en annan gång.


lördag 2 juli 2011

Två trasor efter samma mönster

Under dagens åskväder har jag virkat  två tvättlappar/ trasor. De är virkade i ett enkelt stolpmönster:
40-50 luftmaskor (lm) med virknål nr 4, vänd. Virka en stolpe i varje lm, vänd. *Virka tre lm (första stolpen) och sen en stolpe i varje m*. Fortsätt virka som* tills lappen är lagom stor. Virka ev hängare.

Jag var tvungen att hitta på något enkelt eftersom jag hade dålig belysning. Under åskvädret stängde vi av strömmen och eftersom åskvädret pågick under ca 6 timmar (med ett litet uppehåll mitt i) så behövde jag nåt att göra men som inte var för jobbigt.
Jag gjorde en i mjukt bomullsgarn(50m) och en i grovt lingarn(40m). Samma mönster men med lite olika effekt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...