Sidor

torsdag 30 juni 2011

Virkar en sommarhjärtekatt!

Sitter i skuggan på bryggan och njuter. Här vid vattnet och med lätt vind är det lagom temperatur. Saknar ett metspö, det känns nästan som om aborrarna retar mig när de simmar runt en halvmeter från fötterna...
Har i svalkan fått lite ork tillbaka och börjat på ännu en hjärtekatt. Jag har egentligen andra projekt på gång också men allt som behövdes låg färdigt i virkfodralet. Dessutom hade jag ju i alla fall tänkt virka fler.
Njuter!

onsdag 29 juni 2011

Gammalt provbroderi kommer till användning

Bland mina lintyger hittade jag en i mörkgrå/svart som jag gjort ett testbroderi på. Eftersom broderiet var i ena kanten och tygbiten var stor nog bestämde jag mig för att göra en ny tunika i samma modell som den bruna tunikan.


söndag 26 juni 2011

Linet blommar

Härligt med semester. Just nu blommar linfälten här för fullt och bina surrar i vitklövern som blommar i gräsmattan.
Jag ska få en del linhalm av grannen som jag ska testa att bereda och sen göra rep av.Behöver bara hitta lite redskap också. Får väl titta runt lite på loppisar.
I morse blev det frukost på nybakat surdegsbröd efter en promenad. Det börjar kännas som sommar/semester.


fredag 24 juni 2011

midsommarfirande

Här firas det midsommar på traditionsentligt vis genom att jag hjälper till att fixa fika till ca 300 personer och sen plocka en hel del disk. Men eftersom barnen åkt till Norge (Eidfjord) så gjorde det inte så mycket att jag inte hann dansa små grodorna i år. Den trevliga kamratskapen i köket var mysig men efter nästan 5 timmar blir man lite seg. Så nu är det soffan och jordgubbar som gäller ett tag.


onsdag 22 juni 2011

vantar med bladmönster

Blav inspirerad till vantstickning när jag såg vantarna hommage till Karin av Clara, clarastickar.blogspot.com. Dom var med i en vanttävling och jag röstade på dem. Jag tyckte om vantarna som de var men hade ett eget mönster som jag lekt lite med , så jag gjorde en kombination av båda genom att låna den shackrutiga bården nertill. Ska bara försöka bestämma mig för om jag ska ha kilformad tumme eller rak. Mönstret som jag utgått ifrån har kilformad tumme (selbuvott) men det stör insidans mönster mer. Får nog försöka bestämma mig snart. Garnet jag använder är från östgöta ullspinneri.
Published with Blogger-droid v1.7.1

lördag 18 juni 2011

stick- och filmkväll

Här är cykelfesten i gång för fullt (vätternrundan). Eftersom det blev sen körning av mannen till start så har jag barnfritt. Vilket innebär maraton filmkväll med stickning. Stickar några make up pads, mönster från drops, men jag provar restbitar i olika garnkvaliteer; bomull, acryl/bomull, mjölkgarn, bambugarn. Tänkte jag skulle testa vad jag gillar bäst. Sämre kan man ha det! :)
Published with Blogger-droid v1.7.1

torsdag 16 juni 2011

Gör om gör rätt

Var som sagt inte helt nöjd med halsen, så nu har jag ändrat lite. Om det är något jag retar mig på, så är chansen att jag kommer att använda plagget väldigt liten. Så det är: gör om gör rätt som gäller.Valde att sy ett sprund i halsen och hade som tur var kvar lite av fodertyget så jag kunde skarva lite på insidan. Blev mer nöjd nu!
Published with Blogger-droid v1.7.1

onsdag 15 juni 2011

lintunika

Jag har en del av stuvbitar i lin som jag köpt för att jag tyckt om färgen och vanligtvis för att det varit för billigt för att motstå. Problemet kommer sen när jag försöker hitta på något som jag vill göra och som tyget räcker till. Den här tunikan är nästan som de första lajvtunikor jag sydde när jag var yngre där man vek en lång tygbit på mitten, klippte hål för huvudet och sydde ihop sidorna. Skillnaden här är att det är en fram och en baksida och axlarna är lite figurformade. Den här typen av modell brukar hänga till sig och formas mer efter kroppen när man användt dem ett tag.
Jag är lite missnöjd med halsen, jag kunde ha gjort utringningen lite större. Har även sytt en liten applikation (för att blicken ska fästas på något annat än "kurvorna" vid magen :) )
Published with Blogger-droid v1.7.1

söndag 12 juni 2011

blomstersmyckade grytlappar

Har med fortsatt inspiration från dontlooknow.typepad.com och flower garden pillow gjort grytlappar. Håller på och funderar över färgen på kantbandet, ska det vara diskret och smälta in eller ska det synas tydligt och tillföra mer färg? Pausar och funderar lite.
Published with Blogger-droid v1.7.1

torsdag 9 juni 2011

slungat och tappat

Första slungningen och tappningen för säsongen avklarad. Nu har honungen vi slungade i helgen blivit klar och tappad på burk. Det blev 100kg honung totalt. Den här gången provade vi att ympa honungen (röra ut stelnad honung i den rinnande för att få den att stelna snabbare och med jämnare kristallbildning), det ska bli spännande att se om det blir någon skillnad på den färdiga honungen, den blev i alla fall fortare färdig för tappning.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Blomsterkudde


Har för första gången provat raw edge applique och frihandsquiltning. Jag har aldrig kommit mig för att testa förrens jag såg kudden: flower garden pillow på dontlooknow.typepad.com. Jag gjorde en egen variation men inspirationen och mallar kommer från detta mönster. Det verkade vara ett lagom stort projekt att börja med, och jag hade kul när jag gjorde den. För att uttrycka det fint så behöver jag öva mer... Jag hade problem med att få trådspänningen bra och det kan nog inte bara skyllas på maskinen... :)
Published with Blogger-droid v1.6.9

fredag 3 juni 2011

dags för nya äventyr

Då har katterna blivit färdiga och är redo för nya äventyr. Nu ska Thomas och Milla märkas och skickas för kunna hamna hos sina nya familjer.
Published with Blogger-droid v1.6.9

torsdag 2 juni 2011

det gröna virknålsfodralet är färdigt

Då är fodralet broderat och färdigsytt. Jag var först lite fundersam till det melerade gröna broderigarnet men det blev bra. Det tog tid att bestämma vilken färg det skulle vara på fodret och jag valde bort det gröna tyg jag först bestämt mig för, för att färgen på fodralet kändes lite övermatchat. Det fick bli turkostblått tyg i stället. Nu saknar jag bara lite fler clovervirknålar. Svårt att virka med vanlig virknål nu när jag använt de här, har visst blivit lite kräsen. :)
Published with Blogger-droid v1.6.9
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...