Sidor

tisdag 31 maj 2011

Produktiv höna

Idag har hönan varit mer produktiv än jag. När jag tittade hade 4 kycklingar kläckts. 2 ljusa och 2 mörka. Med sol och ca 30°C och kvavt är däremot inte jag speciellt produktiv.
Published with Blogger-droid v1.6.9

broderar vidare

Skönt att kunna brodera igen. Gick igenom bisamhällena i söndags och råkade få ett bistick vid tummen. Tyvärr hann jag inte ta bort gadden direkt så handen svullnade upp så att det blev svårt att använda den. Men nu kan jag använda den hyfsat igen. Har valt att brodera ett sashikomönster över bakgrunden för att hålla ihop den tunna vadden bättre med tyget och för att få fodralet att bli lite mer stadigt.
Published with Blogger-droid v1.6.9

lördag 28 maj 2011

börjat på ett nytt virknålsfodral

Visade mitt nya lila virknålsfodral för Hedvig (äldsta dottern, 9år) som precis lärt sig virka figurer. Resultatet av det är att hon la beslag på fodralet och uppmanade mig att sy ett nytt i mina egna färger, typ grön. Så idag har jag börjat på ett nytt fodral, i grönt, jag ska bara brodera lite på det först.
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag 27 maj 2011

virkad kanin


När jag såg den här kaninen med mönster på http://stjernfalls.blogg.se/2009/july/virka-en-kanin.html blogg blev jag väldigt sugen på att virka en egen. Så det har jag gjort och så här blev den. Bra mönster och jättefin liten kanin!
Published with Blogger-droid v1.6.7

torsdag 26 maj 2011

Sytt ett virknålsfodral

Tröttnade på att mina virkprojekt stannar upp för att virknålarna är "tillfälligt missplacerade". Så det fick bli ett fodral med fack för virknålarna och med plats för ett mindre virkprojekt!
Published with Blogger-droid v1.6.7

onsdag 25 maj 2011

Fixat trådställ

Fick det här trådrullestället av min svärmor och har nu fixat själva nåldynan. Det här är verkligen en present jag uppskattar och som passar mig. Jag har bara haft problem med att välja vilket tyg jag skulle använda, ända tills nu. Det här är ett garn jag har färgat själv och det skulle egentligen bli något annat men när jag virkat en halv cirkel så fick jag syn på trådstället...
Published with Blogger-droid v1.6.7

måndag 23 maj 2011

En liten mus

Har virkat en liten mus. Den ska få ögon och nos, borstas upp och kanske få lite kläder, men det får vänta nån dag eller så.
Published with Blogger-droid v1.6.7

måndag 16 maj 2011

roliga översättningar

Har lagt in en översättningswidget på bloggen och haft roligt åt de konstiga översättningarna. Jag är faktiskt inte helt säker på att det blir lättare att förstå det som står, men det är värt ett försök. Det är hursomhelst en trevlig möjlighet.
Har virkat vidare på hjärtekatt nummer två, men har inte kommit så långt än.
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag 13 maj 2011

Första hjärtekatten färdig

Ja då var katten färdig. Det var så trevligt att jag började på en till direkt. Lika bra att fortsätta när jag ändå är igång och har garn kvar. Min man tyckte att katten såg ut som en Thomas,så den får väl heta det, i alla fall tills den blir adopterad. :)
Published with Blogger-droid v1.6.7

onsdag 11 maj 2011

hjärtekatt

Såg bloggen om hjärtekatten och kände att det här var något som jag kände för och hade lust att vara med på. Så nu har jag letat fram lite garn och satt igång med virkningen. Hade inte plastgranulat för att förtynga tassarna med så jag har letat fram små knappar som jag sparat från gamla skjortor. Dom tål ju i alla fall tvätt.
Published with Blogger-droid v1.6.7

söndag 8 maj 2011

färdigtorkat

Nu har garnet torkat färdigt. En del av garnerna har redan tingats till olika projekt. Själva doppandet var nog det som fick högst betyg av barnen.
Published with Blogger-droid v1.6.7

lördag 7 maj 2011

Färgar garn

Då har vi färgat en del garn. Barnen fick besked om att ta på oömma kläder, något som de tolkat lite olika. :) Eftersom barnen fick välja färger blev det mest rosa och blålila. Det ska bli spännande att se hur garnerna ser ut när de torkat. Det har varit en solig och trevlig dag.
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag 6 maj 2011

garninköp

Eftersom drops har 30% i avdrag på ganska många garner nu under maj så har jag tagit en inköpsrunda idag. Det har mest blivit vitt alpackagarn eftersom jag och barnen tänkt färga lite i morgon. Vanligt ullgarn har jag sen innan till färgning men det är mest gråa nyanser kvar. Vi får väl se hur länge barnas intresse håller i sig men de har varit glada under planeringen av vilka färger som de vill ha. När jag ändå var i linköping passade jag på och frågade om det gick att byta de två gröna nystanen som inte gick åt till den gröna sjalen till två andra(som barnen fick välja). Det gick bra och jag hittade lite mer garn där också. Tre garnaffärer och en del garn senare har jag nog för att hålla mig sysselsatt ett tag.
Published with Blogger-droid v1.6.7

onsdag 4 maj 2011

Virkad skål

Virkat en skål i lingarn. Eftersom jag i förväg planerade att styva upp skålen så bestämde jag mig för att virka den över en form (plastmugg i det här fallet). Eftersom jag är förtjust i trälim har jag valt det för att få skålen stel. Trälimmet blir genomskinligt när det torkar och beroende på blandningen av lim och vatten kan stelheten regleras, för mycket lim gör dock skålen plastig. Har hade jag lite mer lim än vatten och när jag blött skålen med detta trädde jag på denna över formen med en plastpåse emellan för att den skulle gå lättare att ta bort. Drog ut spetsarna på den virkade uddkanten. Sen var det bara att låta skålen torka. För dem med dåligt tålamod :) går det fortare med hjälp av en hårtork eller ett torkskåp.
Published with Blogger-droid v1.6.7

tisdag 3 maj 2011

Fler sexkanter


Fick ut några fler sexkantsblommor från samma tygbit. Kanska jag ska samla ihop några fler rödrosa tyger och kvitta mig med en del småbitar? Även stjärntäcket av hexagoner är ett projekt för att använda upp små rester och bitar som jag har. Av någon anledning får jag ta över andras tyg (och garn) gömmor när de rensar. Och jag har väldigt svårt för att slänga sånt som jag tror att jag kanske skulle vilja använda. Problemet är att det börjar bli fullt. Jag skulle behöva mer tid(och ork) för att hinna med allt jag vill. :)
Published with Blogger-droid v1.6.7

måndag 2 maj 2011

löpare

Påbörjat en löpare att ha på matbordet ovanpå den vita/linnefärgade teflonduken. Den ska bara kantas oxå. Inte helt nöjd men den kommer att funka i alla fall. Ska prova att göra nästa lite smalare och ändra på randningen.
Published with Blogger-droid v1.6.7
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...