Sidor

torsdag 31 mars 2011

tovat datafodral

Har fått bärbar dator på jobbet men inget fodral för att skydda den när den är nerplockad. Så inspirerad av så många andra gör jag ett eget. Har valt att använda mig av virkning och har grävt djupt i restgarnstrasslet och letat fram snuttar av tjockt ullgarn. Gör den större eftersom jag tänkt tova den i maskin när den är färdig för att den ska bli kraftigare och skydda datorn bättre. Har tagit till ca 8cm extra, hoppas att det räcker. (Ivärsta fall har jag en mindre dator hemma.)
Published with Blogger-droid v1.6.7

söndag 27 mars 2011

dagens produktion

Lite mindre gjort ute idag men lite mer inne. Mulet, 2°C och blåst kändes inte fullt så lockande så jag spenderade större delen av dagen i växthuset och inne och överlät snickrandet till min man idag. Satt en del lavendelstickningar och spunnit garn. Det röda melerade garnet är gjort för att matcha ett mörkt rött och ett grått ullgarn från ödeshögs/ östergötlands ullspinneri som jag har. Såg en modell på en kofta som jag blev förtjust i på tant koftas blogg. Tänkte försöka följa hennes beskrivning och sticka en egen. Men ska avsluta en del andra projekt först.
Published with Blogger-droid v1.6.7

lördag 26 mars 2011

arbetshelg

Äntligen bra väder och hyfsat snöfritt. Nu är det dags att få golvet till altanen/uterummet på plats, så idag varvar jag stickning med att skruva plank. Har inte haft tid med handarbete eftersom det har varit mycket med jobbet den här veckan så jag tar igen det lite nu. :)
Published with Blogger-droid v1.6.7

söndag 20 mars 2011

det surrar...

Nu har de flesta bina varit ute och rensat sig. Det finns väl inte så mycket nektar och pollen att hämta än men nu är det nya biåret igång.
Published with Blogger-droid v1.6.7

irriterande!

När jag var i Danmark i höstas köpte jag garn till två sjalar. Den ena gjorde jag i stort sett färdig på vägen hem, men den sista blev liggande ett tag. Nu tänkte jag att tiden var inne för att få även denna färdig. Sjalen stickas i rätstickning med två garner, en petrolblå (exklusiv alpaca) och en blågrön (kunstgarn) som gradvis skiftar mellan dessa färger. Eller så var i alla fall tanken... Här har de skarvat garnet utan att bry sig om en övergång. Jag vet att jag inte har kommit så långt ännu men det är i alla fall irriterande.
Published with Blogger-droid v1.6.7

lördag 19 mars 2011

Lite mer garn kan väl inte skada...

Råkade hitta lite mer garn när jag var och handlade idag. Det här supermjuka garnet formligen skrek att just jag skulle köpa det och göra något bra. Enda problemet nu är att jag inte vet vad...
Garnet är malabrigo lace, jag har 3 nystan a ca 400m. Nån ide?
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag 18 mars 2011

Slö start

Har tvättat den ull jag spunnit under veckan som gått.
Published with Blogger-droid v1.6.7
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...